Thursday, January 27, 2011

Balasan sebab makan banyak

Hari tu timbang berat aku naik banyak gila
Terima kasih kepada suami kerana melayan nafsu makan aku yang asyik nak makan itu, nak makan ini
Sekali bila pergi timbang,hambik ko, berkilo-kilo naik
Lepas tu stress sebab berat naik banyak..haish

Sejak pregnant ni, asyik nak terkenc jek
Siang ok la kot tapi bila malam, memang kena kejutkan suami la untuk temankan pergi toilet
Nasib baik suami tak merungut
Dulu sebelum pregnant, boleh ditahan tapi bila dah pregnant ni, kalau dah rasa tu, memang tak boleh tahan dah...kena pergi membuang jugak...

Perut sekarang dah semakin buncit
Tak tahu la buncit sebab lelemak atau pun sebab pregnant...haha
Tapi rasanya lebih kepada lelemak kot...
Pakai jeans dah tak selesa dekat perut...
Bila berdiri, ok tapi bila duduk,mak aih, senak!
Patut ke tak patut bila seluar maternity?
Tak awal sangat?
Tapi kat Ipoh ni takde la kedai maternity...semalam ada nampak 1 butik ni tapi bajunya fancy sangat
Mana la nak carik seluar ni...

2 comments:

mijabolat said...

beli jgn tak beli.. aku time adam dulu kandungan 2 bulan da beli da.. skrg ni pon patot nya da kena pki.. tp jeans muat lagi..

siap pki belt okay..

sila jeles skrg :)

Ernie said...

tadi bukak website modernmum, akhirnya ada gak kedai yang jual brand tu kat sini..tapi 1 hal pulak nak carik katne kedainya

jeans pakai lagi tapi belt dah ditinggalkan..kalo tak,memang perut rasa nak meletup...haha

ye,aku memang jeles dgn ko...sebab skang bnyak gila lelemak aku ada...