Friday, March 18, 2011

World Invasion: Battle Los Angeles

Filem ni sebenarnya tak masuk pun dalam senarai filem yang aku nak tengok
Tak terfikir langsung nak tengok sebab ni cerita perang-perang
Tapi tiba-tiba semalam masa balik kerja, suami ajak tengok wayang
Hati dah berbunga riang..hihi...surirumah macam aku memang suka kot kalau suami ajak jalan-jalan sebab dah bosan duduk seharian kat rumah
Bila tanya cerita apa, suami cakap nak tengok filem ni..erk, ingatkan nak tengok Big Mommas ke..
Tapi bolehla..layan je...terus laju-laju buka website TGV nak tengok pukul berapa tayangan tapi penuh pulak...
Cek kat website GSC pulak nak tengok ada pukul berapa tapi tak boleh pay online...kenalah terus ke Ipoh Parade untuk beli tiket

Kitorang pun bersiap la terus pergi Ipoh Parade
Dan dapat tiket....boleh tahan juga la ramai orang..budak-budak pun ramai
Aku tak berapa setuju kot bawa anak-anak tengok cerita ni sebab ni cerita perang, lain la kalau cerita Mars Needs Moms ke, Rango ke

Cerita ni memang penuh dari awal sampai akhir
Maksud penuh kat sini adalah macam takda masa nak bertenang sebab asyik perang je
Penat tengok...hihi
Tapi boleh tak orang sebelah kitorang siap boleh berdengkur...tiba-tiba terdengar dia berdengkur...kuat okay...macam mana la dia boleh tidur sedangkan cerita ni berdentam dentum
Ada la juga part yang sedih macam suami pergi berperang masa isteri mengandung lepas tu tulis nota untuk isteri dia...sedih....walaupun suamiku bukan askar tapi tetap dapat hayati..huhu

Kiranya best la juga cerita ni walaupun pada awalnya aku takda minat langsung nak tengok...kiki
Minggu ni je dah 2 kali tengok wayang...agak-agak ada kali ke 3 tak?

2 comments:

fADzly (wAK) said...

3 kali kan?

Ernie said...

yelah,3 kali utk minggu lepas je...rekod btul