Monday, April 27, 2009

Masak-masak

Hari ni sebenarnya plan nak buat begedil je..
Tapi bila fikir balik,baik aku buat lauk lain dan masak nasik terus untuk lunch..
Jadinya aku pun pergi la ke giant untuk membeli bahan-bahan untuk memasak..
Ala...udang je pun..hehe

Menu hari ni ialah nasik lembik,sambal udang dengan begedil..
Oh,nasik lembik tu adalah disebabkan kelemahan aku...hahaha
Terlebih air la agaknya..
Sebenarnya dedua menu ni adalah 1st attempt..
Nasib baik menjadi..
Begedil ni resipi carik kat internet la...mane lagi..
Nanti boleh la main masak-masak lagi..
Tapi tu pun kalau rajin la..hehe
Sila la cuci mata dengan gambar-gamba menu hari ni..
Nasik lembik tak boleh tunjuk..hehehe


.: Ini begedil dan telur dadar :.

.: Ini sambal udang yang aku kata sedap..haha :.

Nanti kalau aku rajin masak-masak lagi,aku syer la kat sini...hehe

3 comments:

SYINA*MAZLAN said...

oo mkn ngn cik tunang huhu..khas ai tgn cik erni yer

fADzly (wAK) said...

sedap..'bubur' berlauk sambal udang cicah bergedel..hehe

Ernie said...

kak syam:
a'ah,malu nak kasik org lain mkn..takot tak sedap..hehe

fadzly:
walaupun bubur,tapi lauk pauk sedap tau..hahaha